szigetvári könyvtár

2021.08.09. 13:19

Várják még a helyiek felajánlását Molnár Imre szobrára

Tavaly novemberben ünnepelték volna a Szigetvári Várbaráti Kör alapító elnöke, a kiváló tanár, a város díszpolgára, Molnár Imre helytörténész születésének századik évfordulóját.

T. V.

Forrás: szigetvar.hu

A megemlékezőrendezvényeket a járványhelyzet miatt nem tartották meg. Az évforduló tiszteletére a városi könyvtár felvette az elhunyt nevét, s az általa gyűjtött dokumentumokat, tárgyi emlékeket az intézményben őrzik.

Az idei évben szeretnék felállítani bronz mellszobrát a nevét viselő, immár Molnár Imre Városi Könyvtár előtt. Az alkotás gipsztervét Vanyúr István szobrászművész már korábban elkészítette, megvalósításához szívesen fogadják az üggyel szimpatizáló magánszemélyek, társadalmi szervezetek, cégek támogatását.

A pénzadományokat a Szigetvári Várbaráti Kör számlájára lehet befizetni, s kérik, hogy az adakozók a kapcsolt közleményben tüntessék fel: Adomány Molnár Imre szobrára. Az alkotás felavatására a Zrínyi Emlékünnepség keretében kerülhet sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!