ugorj fel!

2021.09.12. 12:24

Hódítanak az elektromos rollerek, Pécsett is terjednek

A roller a gyerekkor egyik sikereszköze, hiszen könnyedén megtanulható a használata a legfiatalabbak számára is. Azonban mára kicsik és nagyok egyaránt előszeretettel szelik az utakat a nagy népszerűségnek örvendő elektromos rollerekkel.

Márkus Hanna

Forrás: Shutterstock / Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A világ megfordulni látszik, s már senki nem néz furcsán az utcákon elektromos rollerrel közlekedő negyvenes, öltönyös, munkába igyekező emberekre sem. Kortól és nemtől függetlenül egyfajta trend lett ezeknek az eszközöknek a használata, akár hobbi céljából, akár mindennapi használatra.

Az elektromos rollereket egyaránt gyártják gyerekekre és felnőttekre szabva, figyelembe véve az eszközt használó igényeit, súlyát, illetve a területi viszonyokat is. Többféle motorral, akkumlátorral ellátott jármű megtalálható a boltokban. A gyártók igyekeznek minden célcsoport igényét teljes mértékben kielégíteni, ezzel is népszerűbbé tenni az e-rollerek használatát.

Vörös Ferencet az egyik helyi szakbolt műszaki igazgatóját arról kérdeztük, hogy Pécsett mennyire keresettek az elektromos rollerek.

- Előszeretettel keresik, legfőképp azok, akik nem szeretnek tömegközlekedési eszközökön utazni. A legtöbb boltban széles skálán megtalálhatóak az e-rollerek, nincs ez másképp nálunk sem. Sokan keresik munkába járáshoz, kirándulásokhoz, vagy akár hobbieszközként.

Vásárláskor a legfontosabb szempont a rollert használó súlyának a figyelembevétele, illetve a környék terepviszonyait is szemügyre kell venni. Ezek alapján tudnak a vásárló számára megfelelő teljesítésű és kapacitású rollert ajánlani.

- Fontosnak tartjuk, hogy jó minőségű rollereket vásároljanak az emberek, ugyanis az olcsóbb árkategóriába tartozóak nagyon hamar meghibásodnak, és sok esetben ezekhez már nem tudunk alkatrészt szerezni. Az árak nyilván aszerint változnak, hogy milyen célra, és milyen terepen akarjuk használni – magyarázza a műszaki igazgató.

Kérdésünkre, miszerint mikor robbant be igazán a piacra az elektromos roller, azt válaszolta, hogy lassan nyolc éve, azonban az utóbbi néhány évben vált igazán keresetté. Lassan már-már kezdi felváltani a kerékpárokat.

- Az utcákon, a köztereken és a kirándulóhelyeken is szívesen rollereznek az emberek. Könnyű, és néhányuk összecsukható, így bárhová könnyedén elszállítható és akár kézben is egyszerűen vihető – folytatja a szakember.

Akárcsak az elektromos kerékpárok, az e-rollerek is egyre sűrűbben felbukkannak szerte a világban. A hódító jármű praktikussága mellett még az embert is átmozgatja tetőtől talpig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!