Punnany Massif

2021.10.11. 11:30

Büszke, hogy Tüke Fenomén lehet Meszes Balázs

Meszes Balázs már több mint 10 éve a Punnany Massif egyik oszlopos tagja. Beszélgetésünk során arról mesélt, hogy bár voltak változások, melyeket az együttes hol könnyebben, hol nehezebben élt meg, azonban a lendületük és szívük mindig átsegítette őket ezeken a helyzeteken.

Móga Richárd

20210723 Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló Campus fesztivál. Fellépett a Punnany Masszif. képen: Meszes Balázs

Fotó: Kiss Annamarie

– Nem alapítóként hogyan került be az országosan ismert zenekarba?

– Már stúdiózgattam Mátéval és Wolfie-val, de nem zenéltünk együtt. Aztán jött egy Punnany Massif-koncert, amire elmentem, hogy megnézzem a srácokat. A buli hevében Máté lekiabált: – Gyere fel! Én meg: – De mit csináljak?! Máté: – Bármit! Nos, ezt a „bármit” csinálom velük idestova immár több mint tíz esztendeje.

– A kezdetekben eldöntötték, hogy nem vállalnak szereplést kereskedelmi csatornákon. Továbbra sem hiányzik?

– Az egyik fontos alapkő a zenekarnál, hogy a zenével foglalkozik. Elvégre ez az, amihez értünk, és amit szeretünk. Azon túl minden más csak egy olyanfajta kikacsintás, ami pont a lényegről vonja el a figyelmet.

– Az alkotómunka során a közönség elvárásaival mennyire foglalkoznak?

– Nagyon fontos a visszajelzés, hiszen egy alkotó nyilvánvalóan nem a fióknak termel. De az alkotás folyamata a belülről táplálkozás, ha úgy tetszik, egy folyamat, mely kiindulópontja az önzés, a végpontja pedig a mindent átadás.

– Ha pécsi együttesről van szó, a legtöbbeknek a Punnany Massif ugrik be azonnal. Erről álmodtak mindig is?

– Szerencsére Pécsről sok zenekar jut eszébe az embereknek! Ez a város mindig kiváló táptalaja volt a tehetségek kibontakozásának, ráadásul nem csak a zene területén. Természetesen nagy büszkeség a Tüke Fenoménok között szerepelni.

– Az évek alatt nagy változásokon ment keresztül a csapat. A lelkesedés töretlen?

– Változások mindig is voltak, és mindig is lesznek. Hol nehezebben, hol könnyebben megélve az átalakulást. De amíg van lendület és szív, addig összekapaszkodunk, és húzzuk-vonjuk a szekeret. Most úgy érzem, hogy épp emelkedünk!

– Számos helyen felléptek már. Melyik volt a legemlékezetesebb ön számára?

– Korábban úgy éreztem, hogy a nagy színpadok és a nagy tömegek atmoszférájánál nincs feljebb! Na akkor felejtettem el egy pillanatra azt, hogy honnan indultunk! De csak egy pillanatra.

Hobbifotós, de a filmeket is falja

Az énekes a Széchenyi István Gimnázium és Szakközépiskolába járt humán tagozatra 1996–2000-ig. A kezdetektől az Eozin volt az a törzs­hely, ahol barátaival rendszeresen találkoztak, és kiengedték a gőzt. Visszaemlékezései szerint rengeteg időt töltöttek ott, de a közeli Blöff is egy olyan környezetet nyújtott számukra, ahol szívesen elütötték az időt. Meszes Balázs roppant sokoldalú érdeklődését mi sem mutatja jobban, mint hogy rengeteg dolgot szeret csinálni szabadidejében is. Nagy filmfaló hírében áll, hobbifotós, és imád túrázni is a Tettyére.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!