Fogyasztóvédelem

2021.11.29. 09:00

Érdekes eseteket is bemutattak a pécsi képzésen

Továbbképzést tartott a közelmúltban a Baranya Megyei Fogyasztóvédelmi Egyesület a tagjai részére.

Wald Kata

Workshop at university. Rear view of students sitting and listening in lecture hall doing practical exercises on their laptop computers. Tutor explaining tasks on white board.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Matej Kastelic

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Zsolnay termében tartott rendezvényen különböző aktuális témákról hallhattak előadásokat az érdeklődők. A Bethlen Gábor Alapkezelő, Nemzeti Együttműködési Alap támogatásának segítségével megvalósult program a fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolásának tilalmával kapcsolatos prezentációval vette kezdetét, majd a Baranya Megyei Kormányhivatal osztályvezetője tájékoztatta a hallgatóságot a fogyasztóvédelmi hatóság hatásköreinek változásáról, illetve ezeknek a módosításoknak a gyakorlati tapasztalatairól.

A jótállási és szavatossági szabályok változásairól, valamint a határon átnyúló fogyasztói jogvitákkal kapcsolatos tudnivalókról is hallhattak előadást a továbbképzés résztvevői, a záró konzultációt megelőzően pedig a békéltető testület működéséből vett tanulságos jogesetekkel ismerkedhetett meg a hallgatóság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!