Segítség

2021.11.15. 17:03

Idén is támogatják a siklósi időseket

Tizenötezer forint támogatásban részesülhetnek azok a 65 év felettiek Siklóson, akiknek jövedelme nem éri el a 285 ezer forintot.

Zs. K.

20200527 Vasegerszeg Enyhülés mutatkozik a járványügyi szabályokban, de az idősotthonokban tovább él a kijárási korlátozás és a látogatási tilalom. Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe Képen: Németh Istvánné "Erzsi néni" a Szent Miklós Idősek Otthona ablakából integet

Fotó: Unger Tamás

Az önkormányzat az idén október végéig lakásfenntartási, rendkívüli települési támogatásra, rendszeres települési gyógyszertámogatásra, tanévkezdési, szülési, temetési támogatásra, valamint közfoglalkoztatottak rendkívüli települési támogatására fordította a szociális támogatásokra fordítható keretet.

A maradékból a legutóbbi testületi ülésen 15 millió forint keretösszeget határoztak meg a 65 év felettiek támogatására, és az idén magasabb összeget, 15 ezer forintot kaphatnak az erre jogosultak. Tavaly egyébként 849 kérelmező kért és kapott támogatást, az idén viszont nagyságrendileg ezer fővel számol az önkormányzat. Arról is döntöttek, hogy a kifizetésére a most megállapított keretösszeg kimerüléséig kerül sor, illetve amennyiben a keretösszeg nem merül ki, úgy a maradékot más célokra csoportosítják át, elkerülve a visszafizetési kötelezettséget.

Az igényléseket december elsejéig várja az önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!