Ősök – bányász hősök

2021.12.20. 20:30

Kerékpárral díjazták a diákok műveit

Zs. J.

20211028 Komló Interjú Hoppál Péter országgyűlési képviselő, a KASZT fővédnöke Fotó: Löffler Péter LP Dunántúli Napló DN

Fotó: Löffler Péter

Két helyszínen tartottak díjátadót hétfőn Baranyában (Komlón és Pécsen), melyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Nemzeti Levéltár hirdetett meg az által iskolások részére Ősök – bányász hősök címmel. A pályázat célja, a magyarországi bányászati hagyományok ápolása és a családfakutatás megismertetése volt. Az országos pályázat segítségével a diákok felfedezhették felmenőik hőstetteit egy nehéz, embert próbáló hivatás megismerésén keresztül. 

 

Az általános- és középiskolás tanulók egyénileg vagy csoportosan is pályázhattak többféle témában és pályaművel. Az elvégzett munkáért kerékpárt nyerhettek a résztvevők. A komlói és a pécsi díjátadón jelen volt Hoppál Péter országgyűlési képviselő is. Az országos pályázat hozzájárult az egyéni sorsok és életek feltárásán keresztül a korabeli magyar bányásztársadalom megismeréséhez ezzel gazdagítva kulturális örökségünk sokszínűségét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!