Segítséget nyújtanak

2022.01.31. 13:28

Irodát nyit Pécsett is az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala

Hat helyszínen nyit regionális irodát az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala, így már vidéken is személyesen kezdeményezhető az ombudsman eljárása.

bama.hu (forrás: MTI)

Fotó: Shutterstock

Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa hétfőn Szegeden, a dél-alföldi területi iroda megnyitóján azt mondta, az ombudsmani hivatal működése során korábban soha nem volt lehetőség arra, hogy a vidéken élők a lakóhelyükön vagy annak közvetlen közelében kezdeményezhessenek eljárást.

 

Február 1-jétől Szegeden, Debrecenben és Győrben működik a hivatalnak területi irodája, és még ebben a negyedévben további három nagyvárosban - Székesfehérváron, Miskolcon és Pécsen - nyílik ilyen egység - tudatta Kozma Ákos. Az ombudsman kifejtette, hivatalba lépése óta azon dolgozik, hogy tevékenységével minél közelebb kerüljön az állampolgárokhoz.

 

Azt mondta, a járvány kezdete óta is arra törekszik, hogy személyesen lehessen ott a legtöbb helyszínen, immár több száz magyarországi intézménybe, a többi között gyermekvédelmi és büntetés-végrehajtási intézetekbe látogatott el.

A hivatalhoz évente mintegy nyolcezer beadvány érkezik, a rendészeti panaszoktól kezdve általános ombudsmani ügyekig. Tavaly év elejétől pedig a hivatal diszkriminációs ügyekben hatóságként is eljár - közölte Kozma Ákos.

A területi irodákban az állampolgárok eljárást kezdeményezhetnek, emellett az általános ombudsmani ügyekben segítséget, információt kaphatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában