Fejlesztésre fel!

2022.01.13. 10:36

Nem kell többé kátyúkat kerülgetni Pécsudvardon

Két ünnepélyes átadóra is sort kerítettek tegnap a község határában: a polgárőrség egy új, négykerék-meghajtású Suzukival gyarapodott, és elkészült a bekötőút régóta esedékes felújítása is.

R. B.

Fotó: R.B.

A hatvan évvel ezelőtt épített út a Magyar Falu Program keretein belül 90 millió forint kormányzati forrásból újult meg. Ennek már épp itt volt az ideje – ahogy Zsdrál Artúr polgármester fogalmazott: „végre nem kell tovább kerülgetniük az autósoknak a méteres kátyúkat”. A helyiek gyakran viccelődtek azzal, hogy még a közeli dűlőkön is jobb közlekedni, mint a bekötőúton. A polgárőrök is örültek az új szolgálati járműnek, amit azonmód használatba is vettek. A 2009-ben alapított szervezet polgárőri munkájának hála, évek óta nem történt bűneset a községben. 

A fejlesztések ezzel még nem fejeződtek be Pécsudvardon. Kővári János megyei fejlesztési biztos ugyanis az átadón elárulta, hogy javában zajlanak az egyeztetések arról, hogy a nemrég átadott játszótér után hamarosan egy óvodával is gazdagodhat a község, sőt hamarosan sor kerülhet a közösségi ház felújítására is. R. B. 

 

Az út minőségére nem lehet panasz

A szerző felvétele

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!