Magyar Falu Program

2022.01.13. 16:34

Tornaszobával gazdagodott az óvoda Görcsönyben

A Görcsönyi Óvoda és Mini Bölcsőde új óvodai tornaszobával, illetve hozzá tartozó szertárral gazdagodott, amit csütörtökön ünnepélyesen adtak át.

B. M.

Fotó: Shutterstock

A fél évvel ezelőtt indult beruházáshoz a Magyar Falu Program pályázatán elnyert 20 millió forint mellé az önkormányzat 18 millió forint önerőt is biztosított.  

Az eseményen  Nagy Csaba (Fidesz) országgyűlési képviselő emlékeztetett arra, hogy Görcsöny a Magyar Falu Program keretében játszótér építésre, az iskolai, óvodai tálalókonyha felújítására, valamint a Belügyminisztériumtól útfelújításra is nyert el jelentős támogatást.

Kőszegi Tamás polgármester hozzátette: a településen 1972 óta működő óvodát folyamatosan fejlesztették, karbantartották, bővítették, de ekkora beruházást eddig nem tudtak megvalósítani.  

Az intézmény vezetője, Gyenes Zoltánné azt is kiemelte, hogy az építkezést végigkísérték az óvodások, akik így a munka szeretetét is megtanulhatták, hiszen közelről látták, hogy miként épül fel a ház.

Kiemelt képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!