Hihetetlen látvány

2022.02.12. 10:31

Hatalmas szarvascsordát kaptak lencsevégre Geresdlaknál (videó)

Nem ritka jelenség, hogy Baranya egyes részein hatalmas szarvascsordát kapnak lencsevégre. Volt olyan eset, mikor több száz szarvas vonulását videózták le.

Zs. J.

A rudliba verődő szarvasok minden évszakban felbukkannak

Két éve Lippó és Kislippó között közel félezer szarvas vonult át az úton, míg 2018-ban olyan drónfelvétel került fel a közösségi oldalra, amely két percben örökítette meg a szarvasok vágtázását Sátorhely határában

 

A napokban Geresdlak közelében több mint 200 szarvas vonulását videózta le a himesházi Obert Andrea, aki meg is osztotta élményét. 

– Hihetetlen látvány volt. Pécsen dolgozom. Február negyedikén hazafelé tartottam Himesházára, mikor Geresdlak előtt átvonultak előttem a szarvasok. Lassan mentem, így mikor megláttam őket, könnyen meg tudtam állni, és az autómból csodálhattam a gyönyörű állatokat. A többsége, több mint kétszázan, átvonultak az úton, de 50-60 az út szélén álldogált – mondta el lapunknak Obert Andrea. 

 

Úgy tudjuk, a szarvascsorda már hosszabb ideje Geresdlak határában tartózkodott, többen látták, de most sikerült először lefotózni és levideózni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!