A kemény munka eredménye

2022.02.01. 08:54

Nívós díjban részesültek a kiemelkedő pécsi zeneművészek

A Pécsi Tudományegyetem adjunktusa, dr. Balatoni Sándor az eddigi zeneszerzői tevékenységéért zeneszerzői KÓTA-díjat vehetett át a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek éves díj­átadóján a budapesti Ciszterci Szent Imre gimnáziumi dísztermében.

Móga R.

Dr. Balatoni Sándor

Forrás: MW

A PTE Művészeti Karán diplomázott muzsikus a zeneszerzők/zeneírók kategóriájában gyűjtötte be a díjat. Balatoni egy szomszédjában lakott zongoratanárnő hatására kezdett el zenével foglalkozni még általános iskolás korában. Ráadásul oktat is a zenélés mellett, ugyanis már gyakorlatilag a diplomái megszerzése után egyből óraadó lett a Művészeti Karon, majd a doktori fokozat megszerzése óta tanársegédi státuszba is került az alma materemben. 

 

Szintén nívós díjat zsebelhetett be Körtesi András, aki a PTE MK alumnusa és dolgozója. Körtesi az idén először meghirdetett zongorakísérő kategóriában vehette át a kitüntetést. A zongoraművész 1989 óta Pécsett él, tanít a zeneiskolában és a Janus Pannonius Tudományegyetemen is. 

 

Összegezve 14 kategóriában 37 díjazott ünnepelhetett. A kitüntetéseket a nem hivatásos kórus-, zenekari és népzenei élet kiemelkedő képviselői számára a magyar kultúra napja alkalmából nyújtották át, melyet a díj 2004-es megalapítása óta a szövetség szakmai bizottságainak javaslatai alapján ítél oda a szervezet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában