Nem fénylik a Misina

2022.02.12. 18:47

Pucér a pécsi tévétorony, mert kialudt a díszkivilágítás

A múlt hét óta nem öltözteti fel díszkivilágítás esténként a pécsi tévétornyot, csupán a közlekedésbiztonsági jelzőfények égnek rajta – hívta fel a figyelmünket egy olvasónk.

Vizvári Soma

Fotó: Shutterstock

A megszokott színpompa hiányáról azóta szerkesztőségünk több tagja is meggyőződött a saját szemével, és tényleg, Pécs éjszakai látványossága eltűnt a Misina tetejéről. 

 

Kérdéssel fordultunk az önkormányzat sajtóosztályához, hogy megtudjuk, miért nem ég a tévétorony díszkivilágítása, és hogy mikor kapjuk vissza a látványt. 

– Valóban, a tévétorony megvilágítása meghibásodott. Az áramellátás zavarát az épület műszaki felújítását végző szakemberek okozták. A hibát már sikerült feltárni, és megkezdődött a javítása, ami várhatóan február 19-ig fog tartani – válaszolta a városháza sajtóosztálya. 

 

Kicsivel több mint egy évvel ezelőtt szintén volt egy kimaradás a torony fényfestésében, de abban az esetben nem meghibásodásról volt szó. Lapunk akkor is érdeklődött az önkormányzatnál, melynek kommunikációs munkatársa igen érdekes magyarázattal állt elő: a tévétorony fényjátékát a helyszínen tudják programozni, maximum 30 napra előre. Ez pont a két év végi ünnep között járt le, és nem tudtak bejutni az épületbe, így nem fértek hozzá a vezérlőegységhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!