Vokány

2022.02.23. 11:49

Sétányt kaptak a mesék is a faluban

Zs. J.

Elkészült a VoKánya mesesétány Vokányban. A sétány a település tizenkét pontját érinti, amelyen ha végigsétálunk, egy-egy állomásnál megpihenve, okostelefonunk segítségével leolvashatjuk a táblán elhelyezett QR-kódot, így módunk lesz meghallgatni a meséket. A vokányi állomások elnevezése is mesébe illő, ilyen a Négyszögletű kerek park, Középfölde pihenő, Cimbora parkoló, Gólyacsőr illetve a Fuss el véle megálló.

 

A VoKánya mesesétány átadója február 26-án, szombaton 14.30 órakor lesz. Az első felfedező út a művelődési ház udvaráról indul, az út során minden állomáson meghallgathatjuk a meséket. Az Európa Parkban finomságok várják a kicsiket és nagyokat, amit a Tésztagyár asszonyai készítenek. 

A mesesétány ötlete hódító útjára Diósdról indult, azt követte Bölcske, majd Baranyából Pogány és Vokány csatlakozott. A szombati eseményen a diósdi ötletgazda házaspár is jelen lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!