Japánból is érkeznek

2022.05.22. 10:42

Vonzza a külföldieket a PTE Nyári Egyeteme

Idén is rendez nyári egyetemet a Pécsi Tudományegyetem.

Radnai B.

Fotó: Löffler Péter

A Nemzetközi Igazgatóság által szervezett akadémiai programokra eddig 270 külföldi hallgató jelentkezett. A karok által szervezett kurzusokon kívül a külföldi vendégek ismerkedhetnek majd Pécs és a régió kultúrájával is. 
A Pécsi Nyári Egyetem 2022 programsorozat már a héten kezdetét vette, a PTE hallgatói mellett – a nemzetközi Erasmus programon keresztül – szlovák és cseh partneregyetemek hallgatói vesznek még részt. 

Júniusban közép-európai egyetemisták számára rendezik meg az „Európa a nemzetközi színtéren” kurzust, majd július folyamán az európai egyetemi szövetség (EDUC) hallgatói érkeznek, hogy részt vegyenek az Állam- és Jogtudományi Kar a törvény és a modern technológia közötti összefüggésekről szóló kurzusán. Ezzel párhuzamosan zajlik majd a Magyarország kulturális örökségét bemutató nyári egyetem, melynek akadémiai részét a Kultúratudományi-, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar biztosítja. 

Idén először a francia ESIEA egyetemről is érkeznek hallgatók, közülük összesen negyvenen vesznek majd részt a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar által kínált angol nyelvi és interkulturális képzésen. Japánból ugyanakkor már ötödik éve érkeznek diákok a Művészeti Kar által szervezett magyar zene és néptánc kurzusra. A programok sorát a vitakultúra-verseny zárja, melyet a Compostela Csoport egyetemi szövetség hallgatói számára szervez a pécsi intézmény. 

A külföldi hallgatók a tanórák mellett természetesen változatos kulturális programokon is részt vesznek majd. Ezek elsődleges célja, hogy a résztvevők megismerkedjenek Pécs városával, a régióval és életre szóló interkulturális élményt vihessenek magukkal a nyár végén. A programok között szerepel majd többek között múzeumlátogatás, gulyáslevesfőző program, sportvetélkedő, kvíz est, de még közös strandolás is. 

A növekvő számú nyári egyetemi programok révén mára a PTE e téren is piacvezetővé vált a hazai felsőoktatási intézmények között. A sikeres rövid ciklusú nemzetközi programjaiért az elmúlt évben a PTE emiatt el is nyerte a legjelentősebb európai egyetemi elismerést, melyet a nemzetközi egyetemi együttműködésért osztanak. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!