Visszatér Schranz Richárd

2022.08.26. 12:42

Felmentette a Közterület-felügyelet vezetőjét a pécsi közgyűlés

Megszüntette a Pécsi Közterület-felügyelet vezetőjének közszolgálati jogviszonyát a pécsi önkormányzat közgyűlése. A képviselők erről rendkívüli, zárt ülésen döntöttek pénteken. A közgyűlés a Pécsi Közterület-felügyelet vezetésével Schranz Richárdot bízta meg – áll a pécsi önkormányzat közleményében.

Ahogy korábban mi is megírtuk, néhány napja közleményben jelentette be a baloldal, hogy hivatali visszaéléssel és hivatali kötelesség megszegésével gyanúsította meg a rendőrség a Pécsi Közterület-felügyelet vezetőjét. Péntek reggel pedig már döntött is a közgyűlés, Märcz Jánosnak távoznia kell posztjáról, helyét az a Schranz Richárd veszi át, aki korábban már 13 évig vezette a Pécsi Közterület-felügyeletet. 

„A közszolgálati tisztviselőkről szóló törvény egyértelműen szabályozza azt, hogy egyes, hivatali feladatellátással kapcsolatos bűncselekmények esetében a gyanúsított közszolgálati jogviszonyát mérlegelési lehetőség nélkül felmentéssel meg kell szüntetni. Azaz, a felmentésről szóló döntést az eljárás kimenetelétől függetlenül mindenképpen meg kellett hozni, ennek a kötelességének tett eleget pénteki rendkívüli ülésén a pécsi közgyűlés.  

A Pécsi Közterület-felügyelet vezetésével a képviselők Schranz Richárdot bízták meg. A 62 éves szakember 2001 és 2014 között 13 évig vezette a Pécsi Közterület-felügyeletet. Emellett 2004 és 2012 között 8 évig volt a Közterület-felügyeletek Országos Szövetségének elnöke” – írj közleményében a városháza. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!