Lesz két teszthónap

2022.08.29. 18:50

Két menü közül választhatnak már a gyerekek a pécsi általános iskolákban és óvodákban

Zs. K.

Fotó: Lang Róbert

Két menü közül választhatnak az idei tanévtől a pécsi általános iskolákba és óvodákba járó gyerekek, akiknek intézményeibe a Hungast szállítja az ebédet. A Pécsi Ellátó Központ ugyanis menüválasztásos rendszerről kötött szerződést a Hungast Mecsek Kft.-vel. Ez alapján kétféle („A” és „B”) menüből lehet választani a havi étlapnak megfelelően. Az étlap megtalálható lesz a szülői felületen, illetve a Hungast Mecsek Kft. weboldalán.

A menüválasztás bevezetése két teszt hónappal indul, szeptember és október hónapra még nem lehet előre megrendelni az ételt, a gyermekek csak az étkezőben választhatnak a két menü közül. 

A Hungast megpróbál az igényeknek megfelelő adagokat szállítani, azonban ebben a két hónapban előfordulhat, hogy már csak egyféle étel áll rendelkezésre, de ebédet minden jogosult kap. Amíg a bevezető időszak tart, arra kérik a szülőket, hogy szeptember és október hónapra ne válasszanak B menüt, akkor sem, ha a menza programban szülői felülete ezt lehetővé teszi. A továbbiakban pedig a menüválasztást kizárólag az előző hónap 20-27. között lehet beállítani a szülői felületen. Tehát november hóra október 20-27. között. Ezután már nem lehet választani a menük között, csak lemondani lehet az étkezést. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!