Gyógyultak, áztattak

2022.09.17. 15:00

Az áremelés ellenére sem csökkent a forgalom, jó szezont zárt a Harkányi Gyógyfürdő

Rajnai-Zsíros Krisztina

20220602 Harkány Gyermekbirodalom elnevezéssel új kinti élménymedencékkel bővült a Harkányi Gyógyfürdő és Strand Fotó: Löffler Péter LP Dunántúli Napló DN

Fotó: Löffler Péter

A látogatószám alakulásában is megmutatkozott az idei szezonban, hogy a Harkányi Gyógyfürdő még mindig a megye, illetve a régió egyik legkedveltebb fürdője. Év elejétől eddig mintegy 415 ezer vendéget fogadott a komplexum gyógyfürdő és strand része. 
 

– Ebben a száraz évben, amikor sem viharok, sem hosszabb esős időszakok nem voltak, viszonylag zavartalanul tudtuk mind a rendezvényeinket , mind pedig a nyári strandszezont megszervezni. Ez látszott is az adatokban – értékelte Marosi-Melles András, a Harkányi Gyógyfürdő elnök-igazgatója az elmúlt hónapok forgalmát. 
 

Körülbelül 10–15 százalékos elmaradással tudták hozni azokat a vendégszámokat, amelyek a Covid előtti évek forgalmát jellemezték. 2022-ben a strand vendéglétszáma elérte a 120 ezer főt. 
 

Összehasonlítva a 2017 a 2018, és 2019, valamint a Coviddal érintett 2020 és 2021-es év forgalmával az ideit, akkor az látszik, hogy az idei volt a negyedik legjobb szezon, de nem szabad elfelejteni a korlátozásokat, és az utóbbi időszakban egyre erősödő egyéb negatív gazdasági hatásokat, ami a vendégeket érte. 
 

– Tudjuk jól, hogy a vendégeink érzékenyek az árváltozásokra, de a robbanásszerű áremelkedéseket követve kényszerűségből a fürdőben is árat kellett emelnünk. Mindamellett, hogy hosszú ideig erre tilalom volt, ami azt jelenti, hogy közel hároméves árakkal dolgoztunk. Az áremelkedésre a vendégközönség összességében jól reagált – mondta az igazgató. 
 

Hozzátette, kijelenthető, hogy az ezidáig összesen 415 ezer beléptetettvendég-szám azt jelenti, hogy a fürdő nem vesztett vonzerejéből az áremelést követően sem, sőt – mint fogalmazott – egy jó strandszezonnal jutalmazta a nagy múltú fürdőt a vendégközösség. 
 

A két nyári nagy rendezvény – a Harkányi Fürdőfesztivál, és a Szüreti Fesztivál – idején 17-17 ezres vendégforgalmat bonyolított a komplexum, de előfordult jó néhány olyan hétvégi nap is, amely szintén kiugróan magasabb belépőlétszámot produkált, annak ellenére, hogy azon a hétvégén nem volt rendezvény. Ha jó előre lehet tudni, hogy kánikula lesz, akkor a környék városainak egynapos vendégei, családok tervezik be a harkányi strandolást. 
 

 

Nagyon hamar megszerették az új fürdőrészeket

Ebben az évben újdonság volt az új Harka Vízivilág kültéri medencéje, valamint az új gyerekbirodalom is, amelyek beváltották a hozzájuk fűzött reményeket. Ezeket a részeket gyógyfürdőjeggyel lehetett igénybe venni, és sok olyan nap volt, amikor közel egyforma volt a két fürdőrész forgalma. 
Az elmúlt időszak legjobb éveinek 500 ezer fő feletti beléptetettvendég-létszámát jó eséllyel tartják elérhető célnak, az eddigi számok ismeretében. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!