Tüntetés

2022.10.24. 17:10

A liberálisok péniszt rajzoltak a keresztény iskolára Pécsen

Pankotai Lili, a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma végzős diákja a vasárnap szólalt fel a fővárosi tüntetésen, ahol trágár szavakkal mondott beszédet (slam poetry-be csomagolva), amiben például a f*szomat bele, a f*szát szopja kifejezéséket is használta, valamint a keresztény iskolával kapcsolatos lesújtó véleményét is kifejezte. (A szövegébe egyébként egy olyan Széchenyi Istvánnak titulált idézetet is belefűzött, amelyet nem is neki, hanem egy korábbi francia gondolkodónak tulajdonítanak.)

Bóka Máté

Forrás: Facebook

A liberális oldal természetesen nagy örömmel fogadta a beszédet, ám az iskola igazgatója, dr. Nyisztor Zsolt napközben állásfoglalást adott ki, amelyben kijelentette az intézmény nevében, hogy „tiszteletben tartjuk a szabad véleménynyilvánítás jogát, ellenben elhatárolódunk tanulónk, Pankotai Lili 2022. október 23-i nyilvános felszólalásától. Messzemenően elutasítjuk annak minden, a keresztény értékekkel össze nem egyeztethető tartalmát és narratíváját".

Erre válaszul egyébként Péterffy Attila polgármester megbízásából a pécsi önkormányzatnak is dolgozó, a baloldallal végletekig azonosuló egyik ügyvéd is nyilvános posztban vonta kérdőre az igazgatót, megjegyezve azt is, hogy „az igazgató maga is ennek a gátlástalan, népnyúzó, aljas rendszernek a támogatója vélhetően és feltételezem, ebből egészen jól megél".

A városban pedig magát csak „garázdának" nevező, a pécsi értelmiségi körökben jól ismert Böszörményi István szobrász a saját közösségi oldalának a tanúsága szerint a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium falára tette ki az alábbi szöveget, amihez egy péniszt is rajzolt. 

„A f*szodtól határolódj el. Ne a helyetted tiltakozó diákodtól. Vesszen a klerikálfasiszta Orbán-rezsim!"

Böszörményi István arról vált ismertté, hogy néhány évvel ezelőtt az avatásakor liszttel öntötte le a Weöres Sándor szobrát, mert nem tetszett neki. Tettét garázdaság szabálysértésnek minősítették és kapott egy figyelmeztetést. A pécsi művész egyébként akasztott lányokról és nőkről festett több képet is korábban. 
 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában