A matematika szépségei

2022.12.22. 21:33

Egyedülálló kezdeményezést valósítottak meg a régióban

Több mint 80 kisdiák a 2021/2022-es tanév során hat alkalommal gyűlt össze a Pécsi Tudományegyetem gyakorlóiskolájában, ahol egy, a régióban is egyedülálló, a Nemzeti Tehetség Program pályázatának keretében megvalósuló komplex tehetséggondozó programon vehettek rész.

Cz. E.

Fotó: Gorodenkoff

Minden alkalommal elmélyültek a matematika szépségeiben, annak rejtelmeiben és izgalmas világában. Új, érdekes összefüggéseket fedeztek fel, miközben jól érezték magukat. Ezeken az eseményeken közös játékra, ismerkedésre és közösségi élmények szervezésére is sor került. Ebben az iskola tehetségmentora volt nagy segítségükre.  

Az évadban egy alkalommal más tudományterületek világában kalandozhattak a gyerekek. A robotikával, a fizikával és a LEGO oktatási készleteinek használatával ismerkedhettek meg.  

A legkitartóbb diákok a tanév végén, májusban egynapos tanulmányi kiránduláson vehettek részt, amely során ellátogattak a Paksi Atomerőműbe és Budapestre, a Csodák Palotájába is. A program sikeres teljesítésért tanúsítványt és ajándékcsomagot kaptak. 

Lovas Zoltán, a program szakmai vezetője bízik abban, hogy jövőre is lehetőségük lesz megrendezni ezt a tehetséggondozó programot, és az idei évhez hasonlóan sok diákkal megszeretetthetik a matematikát.

 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!