Tömegközlekedés

2022.12.21. 21:40

Jövőre vezetnék majd be az új helyi menetrendet

W. K.

A város tömegközlekedésének fejlődésében komoly előrelépések történtek az idei évben, és jövőre további újítások várhatók, köszönhetően a Komlói Tömegközlekedési Blog aktivitásnak. Az idei esztendő tevékenységét összegző beszámolójuk szerint ez évtől gyorsjárat közlekedik péntekenként Komló és Budapest között, ami az egyik kiemelkedő eredmény. A nyári időszakban a balatoni járat már péntekenként is indult a szezonban, és egészen Zalakarosig vitte az utasokat. Szintén sokaknak jelentett könnyebbséget a nyár folyamán, hogy Komló és Orfű közt ismét közlekedtek autóbuszok, elindult továbbá az új Komló–Siófok–Székesfehérvár járat is.
A Komlói Tömegközlekedési Blog tájékoztatója szerint 2023-ra is nagyívű tervekkel készülnek: cél, hogy Komlón bevezessék az új, városrészeket összekötő menetrendet, ezen kívül Komló és Siófok között a nyári hónapokban közvetlen járatindítást szeretnének elérni. A tanév ideje alatt Komló és Szeged között is szeretnék, ha busz közlekedne, ezen kívül Komló és Budapest között napi két, átszállásmentes járatpár bevezetése is a tervek között szerepel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!