Pécs-Budapest vasútvonal

2022.12.16. 19:03

Késnek a vonatok - meghibásodott a biztosítóberendezés

Meghibásodott a biztosítóberendezés Szakály-Hőgyész és Kurd között, ami miatt jelentős késések alakultak ki a Pécs-Budapest vasútvonalon.

Zs. J.

Szakály-Hőgyész és Kurd között meghibásodott a biztosítóberendezés. A helyreállításáig 10-20, esténként 30-60 perccel is meghosszabbodhat az érintett vonatok menetideje a Budapest–Pusztaszabolcs–Pécs vonalon, írta a Magyar Államvasutak a kora délutáni órákban a közösségi oldalán. A hírt háromszor frissítették, az egyikben azt írták, hogy a helyreállítás várhatóan 17 óráig tart, addig az utasokat pótlóbuszok szállítják Szakály-Hőgyész és Kurd állomások között.
A legutóbbi frissítés, ami délután 5 óra körül történt, már arról szólt, hogy a felsővezeték végleges helyreállítása pénteken a késő esti órákra várható. A Budapest–Pusztaszabolcs–Pécs vonalon továbbra is jelenetős késésekkel kell számolni.  Szakály-Hőgyész és Kurd között 16:45-től dízelmozdonyokkal megindulhatott a vonatközlekedés.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!