Családok segítőit várja a szervezet

2023.01.07. 16:32

Januárban ingyenes felkészítő tréninggel készülnek a leendő önkéntesek számára

Januárban is várja a jelentkezőket az Otthon Segítünk Szolgálat.

M. R.

Illusztráció

A szervezet ingyenes, gyakorlati segítséget nyújt a kisgyermekes családoknak mégpedig úgy, hogy önkéntesek, akik maguk is szülők, nagyszülők, ingyenes tréning után otthon látogatják a segítséget kérő családokat heti rendszerességgel.

– Január végére tervezünk egy ingyenes felkészítést indítani a Családok házában a Szabó József utcában. Itt a fő célunk, hogy a résztvevők megalapozott, valódi segítséget nyújthassanak a tevékenységük során. Olyan témák kerülnek majd terítékre mint a jó segítés, az egymás meghallgatása, az odafigyelés. Szó lesz arról is, hogy a kommunikációs nehézségekben hogy viselkedjünk, miként tudunk valóban abban segíteni, amire a családnak szüksége van – mondta el Herczeg Zsuzsanna, a szervezet pécsi koordinátora.

A tevékenység során fontos a bizalom, az empátia, valamint az, hogy mindazt illetően, ami a találkozások alkalmával történik vagy elhangzik, titoktartás kötelezi az önkénteseket.

– Az önkéntesség jól tervezhető, ugyanis minden esetben előzetesen megbeszéljük a családokkal, hogy mikor van szükségük a segítők jelenlétére – tette hozzá a koordinátor.

Jelentkezni lehet telefonon a +36 30 312 3989 számon, vagy e-mailben a [email protected] és a [email protected] címen.
 

Háttér:

https://www.bama.hu/helyi-kozelet/2022/12/az-onkentesek-szamara-is-pozitiv-elmenyt-adhat-a-csaladok-eletebe-valo-bekapcsolodas


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!