Olvasónk jelezte

2023.01.31. 16:41

Kék füst szállt fel a pécsi hőerőműből - Frissítés: reagált a Veolia!

Olvasónk meglepő dologra lett figyelmes, kék füst száll fel a pécsi hőerőmű mindkét kéményéből kedd délelőtt.

Zs. J.

Mint olvasónk elmondta, lassan tíz éve lakik Kozármislenyben, ahonnan rálát a hőerőműre, de kék füst még soha nem szállt fel a kéményből. Vajon mit tüzelhetnek? Milyen biomasszának lehet kék füstje? Lapunk igyekszik utánajárni a jelenségnek, amint választ kapunk kérdéseinkre, frissítjük cikkünket.

Frissítés 

Reagált az erőmű, levelükben ezt írták: 

„Az erőművet működtető szakemberek nem tapasztaltak a megszokottól eltérő színű, összetételű gázkibocsátást az erőmű kéményein keresztül. Az, hogy a kazánok különálló kéményeiből egyidejűleg teljesen egy színárnyalatú füst áramoljon ki, azért sem lehetséges, mert a két erőművi blokk teljesen más technológiával, eltérő tüzelőanyag felhasználásával működik.

Erre való tekintettel valószínűsíthető, hogy a lapjuk által közölt fotókon látható színek fénytörésre vezethetők vissza. Ezt az is igazolja, hogy mind a TV-torony, mind a mecsekoldali házak extrém fehér színűek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában