Fontos az együttműködés

2023.01.03. 17:16

Közös jövő: ez is az üzenete a határnyitásnak (Képek)

Mint ismert, január 1-től megszűnt a hátárellenőrzés Magyarország és Horvátország között, ezentúl csak mélységi ellenőrzéseket tartanak.

Bóka Máté

Forrás: MW

Siklós, Harkány, Drávaszabolcs, Felsőszentmárton képviseletében vettek részt közéleti személyek, politikusok Alsómihojlác polgármesterének, Goran Aladićnak a meghívására azon a találkozón, amit kedden tartottak meg a horvátországi településen a déli szomszédunk schengeni övezethez való csatlakozása alkalmával.

Forrás: MW

Goran Aladić a találkozón a közös történelmi hagyományokról beszélt, amit most megkönnyített a határnyitás. A horvát város Siklós testvértelepülése is, ahonnan Riegl Gábor polgármester és Mojzes Tamás alpolgármester is meghívást kapott. A magyar város első embere a határmenti települések együttműködésének, közös gondolkodásának, tapasztalatcseréjének a fontosságát emelte ki, valamint arról szólt, hogy a turizmus mellett gazdasági, kulturális és a sportkapcsolatokat erősíteni kívánják. Az eseményen Drago Horvat, a Horvát Köztársaság Pécsi Főkonzulátusának főkonzulja is felszólalt.

Forrás: MW
Forrás: MW

 

Forrás: MW
Forrás: MW

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában