Egy elveszett kard nyomában

2023.01.23. 11:46

Ma már ritkaságnak számító kalandfilmet nézhetünk meg a mozikban

Kevés kalandfilm készül mostanában, így a műfaj szerelmeseinek érdemes betérni a francia-belga koprodukció, a Jack Mimoun és a rejtélyek szigete című film valamelyik vetítésére. A pécsi Cinema City január 23-án két alkalommal (13:00; 17:50) tűzi műsorra.

Cz. E.

Forrás: Youtube

Az alkotás cselekménye két évvel azután játszódik, hogy egy lakatlan szigeten Jack Mimoun túléli a túlélhetetlent, aki emiatt így igazi sztárrá válik. Az átélt élmények alapjául szolgálnak könyvének, ami bestseller lesz, valamint televíziós műsort is készítenek a szigeten történtekről, ami rekordokat döntöget. Egy nap egy titokzatos nő, Aurélie Diaz tűnik fel Jack életében. A hölgy egy legendás kalóz, La Buse elveszett kardját keresi. Épp ezért főhősünk visszautazik Diazzal és szedett-vedett csapatával a szigetre, ahol ismét bizonyítania kell rátermettségét. Ez a kaland azonban másmilyennek ígérkezik, mint az előző, és most kiderül, hogy Jack valóban rátermett-e.  

A film rendezője Malik Bentalha, aki magát a főszereplőt is megformálja. Az algériai és marokkói származású, de francia születésű humorista már a stand-up és a filmek világában is bizonyított. Remélhetőleg egy olyan gyöngyszemet sikerült legújabb alkotásával megvalósítania, amely méltó a kalandfilmek műfajához.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!