Nem a lefolyóba való!

2023.01.11. 11:26

Pécsett három helyen adhatjuk le a sütőolajat

Három új olajgyűjtő szigetet alakított ki Pécsett a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt.

bama.hu

A Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. környezeti felelősségvállalási programjának részeként már nemcsak a szemetet gyűjti szelektíven, hanem - a PTE Zöld Egyetem Programjához csatlakozva - hozzájárul ahhoz is, hogy nagy forgalmú piacaira a vásárlással egybekötve vagy akár anélkül is, bárki bármikor elhozhassa és leadhassa a háztartásában keletkezett használt sütőolajat - olvasható a cég közleményében.

A használt sütőolaj a környezetet és az épített infrastruktúrát súlyosan szennyező anyag! Nem a lefolyóba való. Ugyanakkor biodízel előállítására kiválóan alkalmas. A használt sütőolaj szelektíven gyűjtve kiváló alapanyag, mely 100 százalékban újrahasznosítható, azonban a természetbe kerülve már kis mennyiségben is komoly környezetkárosodást okoz. Cseppet sem mindegy hová kerül! Ezért január elején Pécsett a vásárcsarnokhoz, az uránvárosi Hajnóczy piacra és a vásártérre is elhelyeztek egy-egy 800 literes, kifejezetten használt sütőolaj begyűjtésére kialakított sárga gyűjtőt. 

 A leadás rendkívül egyszerű! 

Az olajat vagy zsiradékot hagyjuk kihűlni, majd töltsük valamilyen jól záródó PET-palackba (az olaj eredeti flakonjába, vagy például mosószeres/öblítős, üdítős flakonba), és a zárt palackot egyszerűen be kell helyezni a sárga gyűjtő edénybe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!