Nem kellett léket vágni

2023.01.01. 17:21

Tavaszias megmártózássá alakult a Jeges Újévi Csobbanás (Galéria)

Zs. J.

Fotó: Laufer László

Hagyománnyá vált, hogy az év első napján a rozmárok megjelennek Orfűn, hogy megmártózzanak a téli időben a jeges Pécsi-tóban. Idén a Jeges Újévi Csobbanást tavaszias időben rendezték. A levegő hőmérséklete plusz 12 fok felett volt már 11 órakor, mikor az első fürdőzők megmártóztak a hat fokos Pécsi-tóban.

Nemcsak a helyiek, a környékbeliek, illetve Baranya városaiból, faluiból érkeztek a rendezvényre, hanem az ország távolabbi részéről is. Volt, aki a fővárosból jött, hogy Orfűn megmártózzon, felfrissüljön, és így kezdje az évet, de találkoztunk a csobbanáson olyan férfival, aki több éve már külföldön dolgozik.

– Németországból jöttünk haza, Komlóra, az ünnepekre a családommal.  Múlt év végén részt vettük az zengői óévbúcsúztató túrán, majd december 31-én a pécsi Pláza futáson, ahol a párom csirkének, én meg jégkorongozónak öltöztem, és úgy döntöttem, az újévet az orfűi csobbanással kezdem –

 mondta lapunknak Radics Zsolt.

Az idei orfűi Jeges Újévi Csobbanásról elmondható: rekord melegben tartották, melyen több százan vettek részt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!