Melegítenek a böllérek

2023.01.24. 14:20

Vicces versekkel is lehet készülni a drávaszabolcsi disznóvágásra

Február 4-én, jövő hét szombaton immár harmadik alkalommal szervez a drávaszabolcsi önkormányzat disznóvágást.

Zs. K.

Fotó: Für Henrik

A buszmegálló melletti régi boltnál a böllércsapat 7:30-kor kezdi meg a sertés feldolgozását, a húsokból pedig a Drávaszabolcsi Falufejlesztő és Faluszépítő Egyesület tagjai készítik el a disznótoros ételeket, melyeket várhatóan már 13:30-tól lehet kóstolni. 

A hurka és kolbász, vagy töltött káposzta kóstolása a helyieknek ingyenes, a külsősök (más településről érkezők) pedig ezer forintos támogatói jeggyel tudnak fogyasztani. 

Fél háromtól kulturális csoportok fellépése gazdagítja a rendezvényt: a SZE-HA-FA Népdalegyüttes, a Kikerics Néptáncegyüttes előadását tekinthetik meg a résztvevők, majd Uracs Mónika operett slágerekkel szórakoztat. 

A program keretében pálinkaversenyt és nyársdugó vers versenyt is hirdetnek (nevezni a helyszínen lehet), melynek eredményhirdetése 15:30-kor kezdődik, a legviccesebb verseket, és az első három legzamatosabb pálinkát díjazzák. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!