Meglepetés műsorral is készültek a helyiek

2023.02.06. 15:05

Állta a viharos szelet is a III. Drávaszabolcsi Disznóvágás

Immár harmadik évben rendezett a drávaszabolcsi önkormányzat közös disznóvágást, az idei program is nagy sikert aratott, a jó hangulatot még az erős szél sem tudta kikezdeni.

Zs. K.

Forrás: Drávaszabolcs Község Önkormányzata

A rossz idő ellenére nagyon jól sikerült az idei drávaszabolcsi disznóvágás, és a szervezők nagy örömére nagyon sokan érkeztek a programra. Már reggel fél nyolckor elkezdték a 235 kilós disznó feldolgozását, melyben részt tudtak venni a vendégek is, de természetesen egy erre szolgáló csapat koordinálta a munkát. A Drávaszabolcsi Falufejlesztő és Faluszépítő Egyesület tagjai – mint mindig – most is aktív részesei voltak a rendezvénynek, ők készítették el a disznótoros ételeket, így délután hurkát, kolbászt, töltött káposztát kóstolhattak a program résztvevői.

Forrás: Drávaszabolcs Község Önkormányzata

Bár szabadtérre tervezték, az időjárás miatt délután a Művelődési Házba várták a helyieket a kulturális műsorra, ahol fellépett a SZE-HA-FA Népdalegyüttes, a Kikerics Néptáncegyüttes, valamint Uracs Mónika. A helyi lakosok egy meglepetés műsorral is készültek a programra. Határtalan táncegyüttesnek (a nők férfiaknak, a férfiak nőknek öltöztek) nevezték magukat, és egy táncparódiát adtak elő, fokozva a közönség egyébként is jó hangulatát.

Forrás: Drávaszabolcs Község Önkormányzata

A program keretében pálinkaversenyt és nyársdugó vers versenyt is szervezett az önkormányzat. A versekért a csapatok kóstolócsomagot kaptak, és a legzamatosabb pálinkákat is kihirdették: Majnik Sándor birs pálinkája az első, szilvája pedig a harmadik lett, második legjobbnak pedig Mészáros Tibor körtepálinkáját találta a zsűri, ezen kívül Zengő Sándor birskörte pálinkáját különdíjjal jutalmazták.

Forrás: Drávaszabolcs Község Önkormányzata

Gödrén a hétvégén tartják a Töpörtyű Ünnepet

A falusi gasztroprogramok folytatódnak, szombaton, immáron ötödik alkalommal rendezik meg a Gödrei Töpörtyű- és Forraltbor Ünnepet. A rendezvény a közösségépítésen és a szórakozáson túl a Nyugat-Hegyháti térség településeinek összetartozását erősíti, őrzi a hagyományokat, és feleleveníti a disznóvágások hangulatát. A hagyományos töpörtyű és forralt bor versenyt rendeznek, és a bírálók az elkészült töpörtyűn és forralt boron kívül a csapat egységes megjelenését, összképét, a stand kinézetét is díjazzák, illetve különdíjat érdemel majd a legszebb tálalási mód is.

Sásdon is töltötték a kolbászt a hétvégén

Az elmúlt hétvégén 12. Komlói Nemzetközi Kolbásztöltő Fesztivál mellett Sásdon, a Közösségi Házban is töltötték a kolbászt a csapatok. Mint Jusztinger János, a város polgármestere összefoglalta: „egy nagyon nehéz időszakban sikerült - szó szerint - tető alá hozni ezt a rendezvényt. Dacolunk az orkánerejű széllel, az elszabadult rezsivel. Őrület a köbön, s mégis: vagyunk, együtt vagyunk, sok-sok jó ember, aki nem sajnál időt-energiát beletenni egy ilyen rendezvénybe. Finom kolbászok, jó hangulat, igazi csapatmunka.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!