Bebarangolhatjuk Abaliget ékkövét

2023.02.26. 17:01

Betekintést nyerhetünk a denevérek világába is a barlangok havában

A Duna-Dráva Nemzeti Park is különleges programokkal készül az egész márciust lefedő barlangok hónapjára.

Cz. E.

Fotó: belizar

Az első rendhagyó program már be is írható a naptárba. Március 4-én az Abaligeti-barlangban barlangi földrajzórán vehetnek részt az érdeklődők. Felnőttek és gyerekek mind nebulókká válnak az alkalom erejéig, amely során a barlang különleges természeti képződményeivel és a cseppkövek növekedésének folyamatával ismerkedhetnek meg. 

A tanóra után pár nappal, március 10-én fotós túrára invitálja a park igazgatósága az érdeklődőket az Abaligeti-barlangba. Profi és amatőr fotósokat egyaránt várnak a szervezők, akiket egy szakvezető kísér végig, aki segítségével lehetőség lesz a cseppkövekben gazdag barlang képződményeinek fényképezésére is. 

Ha a kedvenc szuperhősünk Batman, akkor a denevérek világát megismerni igazi élmény lehet. Március 11-én pedig erre nyílik lehetőség a Denevérmúzeumban. 

És itt még nem válnak el útjaink a különleges emlősöktől, hiszen március 18-án a Denevér tanösvényen barlangolhatnak az érdeklődők. A séta során az Abaligeti-barlang felett húzódó ösvényen tehetnek a résztvevők felszíni túrát, ahol megismerkedhetnek a mészkőterületekre jellemző formakincsekkel, valamint a területen előforduló állat- és növényvilággal, természeti értékekkel.  

A barlangok hónapjának zárásaként március 25-én pedig újra megrendezik a barlangi földrajzórát az Abaligeti barlangban.  

Az események részleteiért, illetve a jelentkezésért érdemes felkeresni a park weboldalát: https://www.ddnp.hu/igazgatosag/hirek/marcius_barlangok_honapja_1

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!