Inkubátorház lett

2023.02.08. 10:19

Cégek települtek az egykori bányászfürdő épületébe Komlón

W. K.

Beváltotta a hozzá fűzött reményeket a hajdani bányászfürdő épületének rehabilitációja – mint ismeretes, vállalkozások számára vonzó, munkahelyteremtés céljára alkalmas kereskedelmi és szolgáltatóközpontot alakított ki a komlói önkormányzat a megüresedett ingatlanból a projektre elnyert mintegy 375 millió forint támogatás segítségével.

– A létesítmény szinte százszázalékosan kihasznált: könnyűipari tevékenységet folytató cég, fitneszgépek forgalmazásával, szervizelésével foglalkozó, valamint asztalosipari munkákhoz kapcsolódó vállalkozások folytatják ott tevékenységüket

 – tájékoztatta lapunkat Polics József, Komló polgármestere. A második szint hamarosan megüresedik, bérlőjével szerződést bont az önkormányzat.

A hajdani fürdő 2021 végére lezárult korszerűsítése során a teljes fal- és lapostető-szerkezetét szigetelték, lecserélték a nyílászárókat, felújították a fűtési rendszert, a gépészeti és az elektromosvezeték-hálózatot.

Az inkubátorházba két teherlift is került a könnyebb anyagmozgatás érdekében. Az ehhez tartozó aknák kiépítését, és a szükséges gépészeti terek megvalósítását, a lépcsőház padlóburkolatának felújítását, továbbá kifestését, és annak füstmentesítési és tűzvédelmi szempontból megfelelő kialakítását is elvégezte az önkormányzat, ezek beüzemeléséhez a villamoshálózat fejlesztése kellett – a szükséges 150 ezer forint forrás biztosításáról az idei első testületi ülésen döntöttek a képviselők. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!