Állatkórházban a csíkos hátú

2023.02.01. 16:32

Gyerekek hívtak segítséget az elgázolt borzhoz

Két fiatal gyermek hétfő délután egy elütött borzot talált Pécsen a Tettyén.

Zs. J.

A szerencsétlenül járt állatot nem hagyták magára, hanem megpróbáltak segítséget hívni. Tárcsázták a rendőrséget, gyepmestert, állatmenhelyeket, de vagy elutasították őket, hogy ez nem hozzájuk tartozik, vagy a megadott telefonszámon senkit nem értek el. Információink szerint egy arra sétáló közölte a fiatalokkal, hogy hívják a MancsRanchot. 

Hétfő kora este csörgött a telefonom. Rögtön felvettem, és akkor mesélték el a fiatalok, hogy egy elgázolt borzot találtak a Tettyén – mondta portálunknak a MancsRanch vezetője, Fejes Rózsa, aki a hívás után autóba ült, és a helyszínre sietett.

A sérült borzot óvatosan a kocsiba emelte, és mivel este nem ért el egyetlen egy állatorvost sem, így a borzot az állatfarmra szállította. A legyengült, sérült állatot megitatta, meleg helyen elhelyezte, majd kedd kora hajnalban a szigetvári állatkórházba vitte.

Fejes Rózsa elmondása szerint a állatkórházban rögtön fogadták őket, ahol dr. Vass Péter állatorvos azonnal megkezdte a sérült borz kezelését. Fájdalomcsillapítót, sokktalanítót, vérzés csillapító kapott, és folyamatosan infúzióban részesült. Utána következett az ultrahang, röntgen. Ebből kiderült, hogy törése nincs, de belső vérzése igen. A sérült állat jelenleg is a szigetvári állatkórházban van, úgy tudjuk, a bal első lábát nem tudja használni, míg hátsót húzza. 

– Bízom benne, hogy a borzfiút nem kell elaltatni. Fiatal és erős, remélem meggyógyul, és szabadon lehet engedni – mondta elcsukló hanggal Fejes Rózsa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!