Tovább nyúlik az ügy

2023.02.01. 19:28

Lakossági fórum elé kerül a szigetvári barna csapvíz

Lakossági fórumot tartanak a csapvíz problémák kapcsán Szigetváron február 10-én, pénteken délelőtt tíz órától a városháza dísztermében.

M. R.

Fotó: Shotmedia

 A városvezetés kér minden lakót, hogy minél többen vegyenek részt, ugyanis itt nyílik lehetőség arra, hogy az ivóvízminőség-javító beruházásban résztvevő vagy érintett szervezetek vezetőinek is kérdéseket tegyenek fel, megosszák a nagyobb nyilvánosság előtt tapasztalataikat.

A víz minősége ugyanis továbbra sem megfelelő, ez a lakosság számára egyre nagyobb nehézségeket jelent, a sárgás barna, vasbaktérium által uralt vizet, bár az egészségre ártalmatlannak mondják, érthető okokból nem fogyasztják, nem mernek főzni sem vele, de a mosásnál is elszínezi a ruhákat. A probléma egyértelmű okáról eddig nem született világos kommunikáció, a helyi lakosoktól annyit tudtunk meg, hogy a vízminőség javítását célzó beruházás és az új kút fúrásával egyidejűleg kezdték a problémát tapasztalni főleg a város nyugati részén, így többen erre gyanakodnak.

A fórumra minden érdekelt meghívást kap, többek között a megyei tisztifőorvos, a szolgáltató és a kivitelező egyaránt. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!