Karitász

2023.04.22. 15:03

Élelemmel segítették idén is a rászorulókat

Közel hét tonna élelmiszert tudtak kiosztani a nélkülözőknek a helyi karitászcsoportok a Pécsi egyházmegyében a plébániákon is megszervezett nagyböjti adománygyűjtésnek köszönhetően.

W. K.

Fotó: Pusztai Sándor

A Katolikus Karitász által közzétett adatok szerint az összefogás eredményeként országosan közel 140 tonna élelmiszer gyűlt össze, ebből több mint 17 ezer csomagot állítottak össze a szervezet önkéntesei.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által évről évre meghirdetett nagyböjti élelmiszergyűjtést idén március 12. és 19. között rendezték meg hazánk templomaiban, illetve a karitász 16 egyházmegyei központjában, és több gyűjtőponton is fogadták a felajánlásokat.
A beérkezett adományokból összeállított egységcsomagokat még húsvét előtt eljuttatták a látóköreikben lévő rászoruló családok, idősek, hátrányos helyzetűek, egyedülállók számára. Az átlagosan 8 kilós csomagok főként lisztet, olajat, rizst, cukrot, tésztát, konzerveket, teát és édességet tartalmaztak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!