A pécsi sikerbomba

2023.05.18. 17:30

Évekig húzódó vécéügy zárulhat le egyszer majd, valamikor!

Három évvel ezelőtt adta át Péterffy Attila pécsi polgármester a 129 millióból épült kertvárosi nagy játszóteret, amelyet még az előző, jobboldali városvezetés és a korábbi jobboldali parlamenti képviselő szorgalmazott és indított el.

B.M.

Fotó: Sóki Tamás

A projekt kivitelezése és a szalagok átvágása maradt végül a baloldalra, valamint egy mellékhelyiség biztosítása az idejáró szülőknek, gyermekeknek. Ám ennek részbeni előkészítő egyeztetéseit is lefolytatta már az előző a önkormányzat. Csakhogy az elmúlt három évben a nagyívű pécsi vécéproblémára nem találtak megoldást az önmagukra szakértőként tekintő városvezetők, akik egyébként tanácsnokok, tanácsadók, biztosok, ügyvédek garmadáját alkalmazzák, hogy a város ügyes-bajos, kisebb és nagyobb dolgai a megfelelő mederben folyjanak, pláne megoldódjanak.

Talán a tanácsadóknak is köszönhető, hogy az elmúlt évek alatt már a polgármester is „fejből megismerte” a kertvárosi nagy játszótér melletti mosdóprojektet, és a témáról Péterffy Attila pécsi polgármester a Mosolymanó Egyesület kérdésére a közmeghallgatáson már színt is vallott az ügyben.

– Foglalkozunk vele, a játszótér mellett található a Pétáv Kft. kiürített hőközpontja, miután az előző városvezetés már arra készült, hogy az akkor még nem üres hőközpont egyik felében büfét, a másik részében mosdót hoznak létre, amiket egy civil szervezet üzemeltetne – mondta. – Mi valóban elindultunk a megvalósítás irányába, saját forrásból keressük a megoldást, hogy az egyik helyiségben nem vandálbiztos vécét alakítunk ki. De nem sok pénzünk maradt, mert a TOP-os fejlesztések önereje elviszi a forrásainkat.

Bár újabb konkrétumot nem mondott ismét, de legalább leszögezte, hogy nemcsak ő, hanem a frakciószövetségük is „jó ötletnek tartja a mosdó kialakítását, már csak azt meg kell valósítanunk”. Az előrehaladást látva nem kizárt, hogy a vécéprojektre még további évekre van szüksége a baloldali önkormányzatnak, néhány gyermek az általános iskolát is kijárja, mire vécé lesz a játszótér mellett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!