Tisztújítás

2023.05.22. 14:46

Frissítve! Pécsett rendezték meg a sportújságírók országos kongresszusát

bama.hu

Hétfőn kora délután kezdődött Pécsett, a Kodály Központban  a Sportújságíró-kongresszus, amelyen neves sportvezetők, meghívott vendégek is eljöttek és köszöntötték a résztvevőket, nyitóbeszédet mondott dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár. Délután sor  kerül szakmai prezentációkra (a budapesti atlétikai vb-ről beszél a szervező cég vezérigazgatója, Németh Balázs), bejelentésekre (dr. Sterbenz Tamás, a Testnevelési és Sporttudományi Egyetem rektora és Fábián László, a MOB főtitkára is fontos üzenettel érkezik), szerződés-aláírásokra és átadják a szövetség éves szakmai kitüntetéseit, az Életműdíjakat, a Feleki-díjakat, a Gyulai-díjakat, a Farkas József-díjat, a Boskovics-díjat, a Nívódíjakat és a Sport Televízióval közösen alapított Lázár Bence-díjat. A tisztújító közgyűlésen megválasztják a szövetség tisztségviselőit a következő négy évre és – az elnökség előterjesztése alapján – várhatóan elfogadják az MSÚSZ új alapszabályát is. 

Dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár köszöntötte a résztvevőket

A közgyűlés és a hivatalos szakmai program végeztével a résztvevőket a Baranya Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének dísztermében dr. Őri László, a vármegyei közgyűlés elnöke fogadja, és megtiszteli jelenlétével a programot Rátgéber László, a pécsi, a magyar és a nemzetközi kosárlabda legendája is.

Frissítve:

MSÚSZ - További öt évig Szöllősi György az elnök

Az első alelnök Mravik Gusztáv, a Nemzeti Sport képszerkesztője, a második alelnök Csisztu Zsuzsa, a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) alelnöke maradt. Az elnökségbe újra bekerült Deák Zsigmond, Moncz Attila, Sörös Jenő és S. Tóth János.

Az etikai bizottság elnöke továbbra is Győr Béla, a tagfelvételié Pálfalvi Gábor, az ellenőrzőé Horváth Imre.

A közgyűlésen az alapszabály módosításával létrejött szolidaritási bizottság elnökének Kopeczky Lajost, a Telesport nyugalmazott riporterét, az összmagyar állandó bizottság első emberének Dunda Györgyöt, a Kárpáti Igaz Szó lapigazgatóját választották meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!