Tour de Hongrie

2023.05.12. 12:33

Római kori öltözetben fogadták a Széchenyi térre érkező kerékpárosokat (Galéria, frissítve)

m.r.

A Tour de Hongrie pécsi állomásán a Sopianae Reviviscit hagyományőrző egyesület római kori öltözetben fogadta a Széchenyi térre érkezőket. Az együttes idén alakult, s ők szervezik a július 13-án megrendezésre kerülő történelmi bemutatót és felvonulást, amely során az egykori Sopianae világát keltik életre egyenesen Rómából, illetve Budapestről érkezett hagyományőrzők társaságában.

Frissítve:

Őri László, a vármegyei közgyűlés elnöke elmondta, nagy megtiszteltetés Pécs és egész Baranya számára, hogy bekerült térségünk a Tour de Hongrie nemzetközi kerékpárosverseny útvonalába.

- Az, hogy idén Baranyában fogadhatjuk a mezőnyt megerősíti térségünk nemzetközi láthatóságát. Hiszen 29 nemzet 132 versenyzője halad át a vármegyén. Köszönöm minden baranyai polgármesternek, hogy a legkisebb település hetek óta készült, hogy méltó módon fogadja a versenyzőket. Gödrén gyerekek várták a kerékpárosokat, Sásdon pedig az egész város nemzeti színekbe öltözött. Remélem, hogy minél több baranyai testközelből is részese lehet ennek a nem mindennapi sportélménynek. Bízom benne, hogy a végén a megmérettetésen résztvevő 15 magyar versenyző sikerének is örülhetünk majd - mondta Őri László.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!