Igazi akadályverseny

2023.05.22. 09:09

Útlezárások Pécsen, Baranyában: merre közlekedjünk ha nem akarunk idegeskedni

Közúton történő napi munkavégzésekkel kapcsolatos legfontosabb információkat foglaljuk össze.

Zs. J.

Fotó: Máthé Daniella

Mi nehezíti a közlekedést Baranyában:

Útépítés, közműépítés: Belvárdgyula, Bosta, Csarnóta, Csányoszró, Csertő, Cserdi, Pogány, Nagycsány, Majs, Monyoród, Nagynyárád, Sátorhely

Pécs

Mária utca: Folytatódnak a Mária utcai gázvezeték felújítási munkálatok. Ezúttal a Kisflórián utca és a Szent Mór utca közötti szakasz lesz lezárva, beleértve a Szent Mór utcai csomópontot is. A Mária utca a Széchenyi tér irányából zsákutca lesz. A Bástya utca és a Majorossy utca az Ágoston tér irányába újra járható lesz. A János utca forgalmi rendje módosul, zsákutca lesz és csak a Nagyflórián utca irányából lehet megközelíteni.

Aidinger János utca: Folytatja a megsüllyedt aknafedlapok és víznyelők javítását. A munkálatok – pontszerű lezárások mellett, több ütemben zajlanak majd. A munkaterületek mellett ideiglenesen félpályás forgalomkorlátozásra, útszűkületre lehet számítani. A javítások várható befejezésének dátuma június 30.

Kiss Ernő utca: A munkálatok során szakaszos korlátozásokra lesz szükség, a beruházás ütemezetten valósul meg. A víziközmű-rekonstrukció keleti irányból, a Vadász utcai kereszteződéstől indult március végén és fokozatosan halad nyugat felé. A Kiss Ernő utcában – a Vadász utcától a Vöröskereszt utcáig tartó szakaszon – cserélik a víz- és a szennyvízvezetékeket, nyílt árkos technológiával.

Szigeti út: A nyugati kerékpárút folytatásaként 600 méter hosszon újabb irányhelyes kerékpárút épül a Szigeti úton.
Június huszadikáig: Az Erkel Ferenc utca és a Huszár utca között lezárják a Szigeti utat (kivéve a helyi közlekedésű autóbuszok és taxik számára, amelyek váltakozó irányban, jelzőlámpás irányítás mellett közlekedhetnek).

A Hungária út felől érkezőknek a Rókus utcánál el kell kanyarodni északi irányba, a tovább haladás csak a Váci Mihály utca felé a célforgalomnak és a töltőállomást használóknak lehetséges.

A Szigeti úton a töltőállomás bejárata után kizárólag buszok és taxik közlekedhetnek.

A Honvéd utca Váci Mihály utcától délre eső szakasza zsákutca lesz.

A Huszár utca egyirányúvá válik a 31-es számtól észak felé.

Az Erkel Ferenc utcában északi, a Lázár Vilmos utcában déli irányba egyirányú forgalmi rendet vezetnek be. A terelőútra "tehergépkocsival behajtani tilos” táblát helyeznek ki.

A Szigeti úton a Rókus sétánynál található gyalogos átkelőhelyet ideiglenesen megszüntetik.

A Hungária utcából balra, a Madách Imre utcára való kanyarodás engedélyezett lesz, amely miatt a kerülőútként használható Madách Imre utcában a parkolás tiltottá válik.

A Megyeri tér és a 6-os számú főút csomópontban a keleti oldali gyalogos átkelőhelyet ideiglenesen megszüntetik a kereszteződés nagyobb forgalomáteresztő képessége érdekében.

A helyi közlekedésű autóbuszok Egyetemváros elnevezésű autóbusz megállóhelyeit a 2, 2A, 55 és 102-es jelzésű járatok tekintetében ideiglenesen áthelyezik a Tüzér utcába.

Az Uránváros irányú 26, 27, 27Y, 28, 28A és 28Y jelzésű járatok számára ideiglenes buszmegállót alakítanak ki a Szigeti úton a Kürt utca előtti szakaszon.

Az útszakaszon Uránváros irányából az érintett (25, 26, 27, 27Y, 28, 28A, 28Y, 29 jelzésű) autóbuszok a 6-os számú főúton érik el az Egyetemváros ideiglenes megállót, így a Szántó Kovács János utcai és a Gyümölcs utcai megállóhelyeket ideiglenesen használaton kívülre helyezik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!