Hitélet

2023.07.08. 12:00

A közösségért végzett szolgálatot díjazták

Az egyházmegyei kitüntetések, az érmek és az oklevelek átadása hagyományosan Szent Péter és Szent Pál apostolok főünnepéhez kapcsolódik a Pécsi egyházmegyében – június 29-én hálaadó ünnepi szentmisét mutatott be Felföldi László megyés püspök, majd a liturgia zárásaként adta át a közösségért végzett szolgálatot elismerő díjakat.

Wald Kata

Fotó: Löffler Péter

Baranya vármegyéből a következők részesültek az elismerésben a Pécsi egyházmegye tájékoztatása szerint. 

Debreceni István, aki évtizedek óta aktív tagja egyházközségének, és jelenleg a Szent Ferenc-plébánián elkötelezetten végzi sekrestyési és áldoztatói feladatait. A beteglátogatások mellett szolgálatkészen vezeti a rá bízott liturgikus alkalmakat. 

Farkasné Spiegl Anikó 8 éve elkötelezetten és kitűnő szakmai hozzáértéssel végzi a bólyi plébánia gazdasági tevékenységéhez tartozó feladatokat. Munkájával a helyi református gyülekezet gazdasági vezetését is ellátja, így kiemelkedő szerepet tölt be a plébánia ökumenikus kapcsolatainak ápolásában.

Makai Zsuzsanna jelenleg a mohácsi plébánia karitászcsoportjának legidősebb, de egyben egyik legaktívabb tagja is: önzetlenül és nagy alázattal kapcsolódik be a szolgálatba, valamint a heti rendszerességű templomtakarításban is részt vállal. Szívesen kalauzolja a városba érkező vendégeket a mohácsi Fogadalmi templomban, melynek történetét kiválóan ismeri. 

Oberling Antalné Bakóca településnek és egyházközségének ismert és elismert tagja, mindig tevékenyen részt vett annak életében, sekrestyésként ma is szívesen díszíti a templomot saját kertjében nevelt virágaival. 

Ács Béla posztumusz kitüntetett, aki a Plébániai Tanácsosok Testületének alelnökeként sokat fáradozott Pellérdért, a település hívő közösségéért. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!