Gábor Dénes-díj

2023.07.27. 14:27

Baranyából is várják a jelöléseket

A NOVOFER Alapítvány meghirdette a 2023. évi Gábor-Dénes Díjat, melynek alapvető célja a névadó életpályájával szimbolizált innovatív magatartás elismerése. A díj életrehívása óta már több baranyai siker született.

A Gábor Dénes-díj egy 125 mm átmérőjű bronzplakett, amely a Díj és a kitüntetett nevét, a kitüntetés évszámát, a névadó tudós hologram képét tartalmazza. A díjat díszoklevél és pénzdíj egészíti ki.
A díjak társadalmi ismertsége és elismertsége – az 1989-ben történt alapítás óta – fokozatosan növekedett. A díjak kiadásának feltételeit a Fővárosi Törvényszék végzésével közhasznú szervezetként bejegyzett NOVOFER Alapítvány és a céljait támogató szervezetek és egyének biztosítják.

Kik jelölhetők a díjakra?

A Gábor Dénes-díjakra való jelölés általános szabálya szerint olyan, Magyarországon élő, magyar állampolgárságú, vagy határainkon túl élő, magyar nemzetiségű, magyarul tudó, kreatív, innovatív, jelenleg is tevékeny, az innovációt aktívan művelő (kutató, fejlesztő, feltaláló, egyetemi vagy főiskolai oktató, műszaki-gazdasági vezető, vállalkozó) szakemberek jelölhetők, akik a gazdasági, műszaki vagy tudományos élet bármely szakterületén (életminőség, energiagazdálkodás, gépjárműipar, felsőoktatás, infokommunikáció, informatika, ipar, környezetvédelem, közlekedés, logisztika, egészségügy, mezőgazdaság, szolgáltatás, vízgazdálkodás, …)

A jelölés kívánt tartalmáról, az ajánlókról, az értékelés és döntés szempontjairól, a díjak átadásáról és további technikai információkról a Gábor Dénes-Díj 2023 honlapján olvasható információ: https://www.gabordenes.hu/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!