Szívesen jöttek a gyerekek

2023.07.10. 20:15

Élményt és iránytűt is adott a pályaorientációs tábor

Idén már nyolcadik alkalommal szervezett a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs tematikus táborokat a baranyai vállalkozások támogatásával a pályaválasztás előtt álló általános iskolások részére.

Bama.hu

 Ezen két héten keresztül, minden nap különböző baranyai céghez jutott el a több, mint 30 gyermek. Tizenkét ágazatba tartozó szakmákat, munkaköröket, alapanyagokat ismertek meg idén a résztvevők.

A cég és üzemlátogatások mellett többféle foglalkozásokon is részt vettek a táborozók, melynek segítségével, saját élményeken keresztül igazán közel kerültek egy adott szakmához, hivatáshoz. Már a tábor szervezése is könnyedén ment, hiszen a baranyai cégek, vállalkozások első kérésre, örömmel nyitották meg kapuikat nekünk és élménydús foglalkozásokkal készültek. 

A tematikusan felépített heti turnusban szervezett tábor első napja mindig az önismeretről, pályaismeretről és a csapatépítésről szól, melyet dr. Cseh Judit és Harman Tibor trénerek vezettek. Erre óriási szükség van, mert sok esetben már van elképzelése a gyermeknek a jövőjével kapcsolatban, de sem idő, sem alkalom, sem szakmai segítség nincs, hogy meg is tudja fogalmazni magának, szüleinek. Ez a tréning kimondottan erre ad lehetőséget és megoldást. A tréninget követően indultak a napi interaktív programok, céglátogatások, műhelyfoglalkozások. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!