Korlátozzák az erdőlátogatást

2023.07.19. 12:39

Kiderül, ki a legjobb vadász az országban

Zsigmond József

Képünk illusztráció

Az Országos Magyar Vadászkamara Baranya Vármegyei Területi Szervezete július 19–20-án rendezi meg a Hivatásos Vadászok Országos Szakmai Versenyét. Az országos döntő a hosszúhetényi Natut Hotel Kövestetőt körülvevő erdőkben zajlik majd. 
A verseny zökkenőmentes lebonyolítása érdekében a területrészen időszakos erdőlátogatási korlátozás lesz érvényben július 20-án 7.30–14.30 között. Tavaly a vármegyei válogatókból a döntőbe huszonkét versenyző jutott, ahol összemérhették a szakmai tudásukat. 
Az elmúlt évben a legjobb hivatásos vadász címet a Somogy vármegyei vadász, András Zsolt nyerte meg, a Nógrád vármegyei Major Tamás és a Békés vármegyei Tóth Gergő előtt. A győztes nettó 500 ezer forinttal lett gazdagabb, emellett egy gímbika elejtésére 7 kg agancstömegig is nyert vadászatot. Már csak pár napot kell várni, és kiderül, idén ki nyeri el a legjobb hivatásos vadász címet. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!