Hogyan jussunk A-ból B-be?

2023.07.21. 12:00

A Petőfi utcában folytatódnak a munkálatok

Zsigmond József

Fotó: Laufer László

„Na még ezt is most? Vajon mikor kell elindulni dolgozni, hogy be is érjünk?”, tette fel a kérdést a Biokom Nonprofit Kft. Facebook-oldalán megjelent bejegyzés alatt az egyik hozzászóló, ahol a városi cég közölte, hogy milyen útlezárásokra készülhetnek a pécsiek a közeljövőben.

A legújabb videós posztjukban elmondták, hogy új jelzőlámpás csomópont épül Nagyarpádon. A munkálatok július 17-én hétfőn megkezdődtek a nagyárpádi kereszteződésben jelzőlámpás csomópont kiépítése, ezért július 19-én nyolc órától a Kemény Zsigmond utca a Kanizsai Dorottya utcától északi irányba egyirányú lesz a Kemény Zsigmond utca 52-es számig.

– A változás érinti a Nagyárpádba közlekedő autóbuszokat is. A munkavégzésre munkanapokon 8 és 17 óra között kell számítani, ekkor sávlezárás mellett jelzőlap szabályozza a közlekedést. Az 57-es úton a napi munkavégzés után, mindkét sávban járhatóvá válik

 – mondta a videós posztjában Palotai Tamás a Biokom Nonprofit Kft. sajtószóvivője, aki elmondta, hogy újabb üteméhez érkezett a víziközmű építése a Petőfi utcában. 

Augusztus végére elkészül a Petőfi utca, Őz utca és a Kodály Zoltán utcai körforgalom közötti szakaszának a rekonstrukciója. A munkálatokat az eredeti ütemhez képest előrehozták, hogy a szakasz az iskolakezdésre elkészüljön. A fejlesztés jelzőlámpás irányítással, váltakozó irányú forgalom mellett valósul majd meg. A munkálatok alatt útszűkületre, 30 kilométer per órás korlátozásra, valamint az úton folyó munkára kell számítani. Mint a Biokom Nonprofit Kft. közölte: a gyalogos forgalom az utca két oldalán haladhat, a kerékpárosokat pedig arra kérik, hogy a terülőutat használják. 

Folytatódik az építkezés

A beruházás második üteméhez érkezett Szigeti úti fejlesztés. A Szigeti út északi sávját a Tüzér utca és a Huszár utca között teljes egészében lezárják, felbontják a Szigeti út északi oldalát az Erkel Ferenc utca és a Honvéd utca között. A Szigeti út déli sávja alkalmas lesz arra, hogy a buszok és taxik mellett a megkülönböztetett jelzésű járművek is használhassák. Ezzel párhuzamosan a Honvéd utca nemcsak forgalomtechnikailag lesz zárva, hanem a teljes útpályát felbontják átlagosan 50 centiméter mélységben. Ugyanez történik a Szigeti út – Tüzér utca csomópont nyugati ágában is, így ott az átjárás nem lesz lehetséges. Akik a Klinikára, vagy annak közvetlen környezetébe szeretnének eljutni, a MOL benzinkút mellett, a Váci Mihály utca felé tudnak kerülni.



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!