Lesz pénz a munkálatokra

2023.07.15. 16:20

Veszélyben van a templom és az önkormányzat épületei

Belterületi csapadékvíz elvezetésére nyert pályázatot Oroszló – erről számolt be Nagy Csaba, ko.rmánypárti országgyűlési képviselő

Bama.hu

Oroszló településszerkezetében, annak alakulásában nagy befolyása volt a vízrajzi viszonyoknak. A Baranya-csatorna a településen több, a környező dombokról lejövő vízfolyást fogad be, melyek elvezető kapacitása nagyobb esőzés esetén sajnos nem elégséges. A tervezett beruházás célja, hogy a Petőfi utca csapadékvíz-elvezető létesítményei, illetve a közvetlen befogadók biztosítani tudják az intenzív esőzésekből származó vízhozamok rendezett levezetését a település alacsonyabban fekvő részein.

A jelenlegi állapot veszélyezteti a templom és az önkormányzat épületeit, valamint a Petőfi utca vonalán több lakóépületet, vállalkozói létesítményeket, illetve a 66-os számú főút állagát és közlekedésének biztonságát is. Ennek kiküszöbölésére nyújt megoldást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében megvalósuló projekt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!