Gyűjtik a tanszereket

2023.08.16. 14:00

Augusztus 19-én, szombaton várják az adományokat

Tanszergyűjtési akciót tart most hétvégén, augusztus 19-én Baranya hét városában a Vöröskereszt – hipermarketekben felállított standoknál várják a segítő felajánlásokat, amelyeket aztán a vármegyében élő rászoruló családokhoz juttatnak el még az iskolakezdés előtt.

Wald Kata

Fotó: Löffler Péter

Hamarosan vége a nyári szünetnek, de sajnos számtalan olyan család van, amely az iskolakezdéshez szükséges tanszereket nem tudja megvásárolni. Adományozz olyan gyerekeknek, akiknek mindezt nem tudják megvenni a szülei, rokonai! – hangsúlyozza felhívásában a Magyar Vöröskereszt Baranya Vármegyei Szervezete. – Új iskolatáskát, tornazsákot tanszert kapsz? A régit adományozd el, vagy kérünk, ha teheted, vegyél eggyel több ceruzát, füzetet, tollat – teszik hozzá.

A tanszeradományokat ezen a hétvégén gyűjti Baranya több városában is a szervezet. Augusztus 19-én 10 és 18 óra között hét helyen, Pécsett a Makay úti, a Budai Vámnál található és a Kincses úti üzletben, ezenkívül a mohácsi, a komlói, a szigetvári és a siklósi áruházakban gyűjtik az adományokat.

Mindent, ami az iskolakezdéshez szükséges lehet, szívesen fogadnak: a tanszerek mellett jó állapotban lévő, használt iskolatáska, tolltartó, a gyerekeknek az iskolai ünnepélyeken felvehető fehér ing vagy blúz, illetve sötét szoknya, nadrág is nagy segítséget jelent a nélkülözők számára.

A befolyt adományokból korosztályoknak megfelelő csomagokat állítanak össze a Vöröskereszt munkatársai, és még tanévkezdés előtt átadják a baranyai rászorulóknak.

Cél, hogy öröm legyen az iskolakezdés

A Katolikus Karitász idén is meghirdette Legyen öröm az iskolakezdés! című segélyprogramját, amely szeptember 17-ig tart. Az országos összefogás célja, hogy tízezer gyermeket támogasson a tanévkezdésben a katolikus egyház segélyszervezete. Az akcióhoz az 1356-os adományvonal hívásával lehet csatlakozni – egy hívás 500 forint támogatást jelent –, illetve a karitász honlapján online adományozásra is lehetőség nyílik, valamint a Katolikus Karitász a központi bankszámláján is várja az adományokat „iskolakezdés” megnevezéssel. A támogatások, tanszerek átadására augusztus végén és szeptember elején, az iskolakezdés első napjaiban kerül sor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!