Hegesztési Nyári Egyetem

2023.08.20. 15:20

Elleshetjük a legtitkosabb fogásokat is

Robottal készített lézerhegesztés, kopásállóság javítása fémszórással, horganyzott alkatrészek hegesztése Mig Brazing eljárással – ilyen témákkal is találkozhatnak az idei Hegesztési Nyári Egyetem résztvevői.

Bama.hu

A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karának honlapja hosszan írt az eseményről. Augusztus 24-25-én a Magyar Hegesztési Egyesület rendezi a szakterület iránt érdeklődő hallgatók számára kétnapos országos programját (MAHEG) a PTE MIK-kel és a Baranya Megyei Szakképzési Centrum Zipernowsky Károly Műszaki Technikumával együttműködve Pécsett.

A MAHEG kiemelt feladatának tekinti, hogy a szakmai ismeretek integrálásával létrehozott közös tudás minden érdekelt számára hozzáférhető legyen, a hegesztés hatékony alkalmazásának megoldásai minél szélesebb körhöz eljussanak. Tevékenysége középpontjában az utánpótlás biztosítására kedvező oktatási és társadalmi környezet kialakítása áll, emellett megalakulása óta szakmai konferenciákat, ankétokat és bemutatókat szervez, segíti a fiatal, tehetséges szakembereket, ennek egyik színtere az évente egyetemi hallgatók és fiatal szakemberek számára megrendezett Hegesztési Nyári Egyetem. 

A kétnapos program lehetőséget biztosít arra, hogy a résztvevők tananyagon túli ismereteket sajátítsanak el, kapcsolatot építsenek a társintézmények hallgatóival, találkozzanak a szakterület gazdasági szereplőivel. A nyári egyetemre jelentkezők szakmai előadásokon, üzemlátogatásokon vehetnek részt, ahol gyakorlati bemutatókon ismerhetik meg a korszerű hegesztési eljárásokat és berendezéseket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!