Marokkó és Spanyolország

2023.08.28. 16:40

Európa migrációs trendjeit tárgyalja az MCC első szeptemberi előadása

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) szeptembertől ismét várja nyitott előadásaival a pécsi közönséget.

Mohay Réka

20230412 Szekszárd A gyerekkori szorongásról annak okairól, tüneteiről és lehetséges kezelési formáiról szólt az előadás szerdán délután a Mathias Corvinus Collegium szekszárdi képzési központjában. Fotó: Kiss Albert KA Tolnai Népújság

Fotó: Kiss Albert

Szeptember 5-én 17 órától a Czinderi utcai központban a migrációs helyzetet járja körül a legújabb program – Európa nyugati kapuja: Migrációs helyzet Spanyolországban és Marokkóban címmel. 

A két meghívott előadó Vargha Márk, a Migrációkutató Intézet vezető elemzője és Tárik Meszár, a Migrációkutató Intézet kutatója. A rendezvény moderátora Kovács Alex Ilián, az MCC hallgatója lesz.

2023-ban a Migrációkutató Intézet munkatársai Spanyolországba és Marokkóba utaztak, hogy mélyreható elemzést végezzenek az említett országok migrációs helyzetéről és szerepükről az euro-afrikai migrációs rendszerben. Az előadás során a kutatók áttekintik, hogyan érinti Spanyolországot, mint két migrációs útvonal végpontját, és hogyan befolyásolhatják a spanyol választások az európai migrációs politikát.

Marokkó szerepéről is szó esik majd, mely kritikus a térségben, hiszen mint euro-afrikai migrációs rendszer kulcsfontosságú résztvevője, és hozzájárulhat az afrikai bevándorlók európai kontinensen való eloszlásához. Az előadók továbbá a háborúk migrációs hatásairól és az ukrán menekültek spanyolországi helyzetére is kitérnek majd.

A Ceuta és Melilla exklávék különleges helyzetére is fény derül, és a szakértők előrejelzést adnak a következő időszak migrációs trendjeiről.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!