Száz éve történt

2023.08.20. 21:45

Kötelet vitt a menyasszonyának a csomagcsere után

Elmaradt az esküvő, mert kötelet vitt nászajándékul a menyasszonyának a szerelmes földbirtokos.

Zsigmond József

Két férfi szállt be a Zágráb feliratú másodosztályú vonatkocsiba, írta 1926 augusztusában a Pécsi Napló. Az egyik férfi egy tolnai földbirtokos, míg a másik férfi egy ismert kaposvári cementgyáros volt. Mindkettőjüknél egyforma sárga bőrönd volt. A földbirtokos Kutasra utazott, egyik közeli községben tartandó esküvőjére. A csomagjában a menyasszonyának szánt nászajándék volt. A cementgyáros pedig Somogyszobra igyekezett, ahol munkásai dolgoztak egy mély kút gyűrűinek süllyesztésén. Az ő csomagjában a cementcsövek leeresztéséhez szükséges kötél volt.

A két utas beszélgetésbe elegyedett. A kutasi állomáson a vőlegény későn vette észre, hogy már le kell szállnia. Hirtelen a csomagtartóhoz nyúlt, levette az egyik bőröndöt és leugrott a már mozgásban levő vonatról. Az állomáson kocsi várta a vőlegényt, s egy fél óra múlva már a menyasszonya ölelő karjai között volt.

— Most kimegyek drágám — szólt a vőlegény, és behozta az ajándékot.

A menyasszony örömmel fogadta a meglepetést. Mikor kinyitotta a bőröndöt, elszörnyedt. A csomagban egy közel húsz méter hosszúságú kötelet talált. Sírva fakadt a menyasszony. A férjjelöltet a szó szoros értelmében kizavarták a lakodalmasházból. A menyasszony becsületsértésért pert indított a férjjelölt ellen. Így hiúsult meg egy esküvő a vasúti kocsiban történt csomagcsere miatt.  


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!