Lezárások várnak a közlekedőkre

2023.08.24. 08:40

Nem könnyű a fővárosba eljutni az autópályán

Kétszer gondoljuk meg, hogy milyen útvonalon indulunk el ma a fővárosba – a nagy meleg mellett különböző akadályokkal is meg kell küzdenünk.

Bama.hu

Az M6-os autópályán Pécs felé, Dunaújváros közelében, a 73-as és a 76-os km között aszfaltoznak, emiatt csak a belső sáv járható. A munkavégzés miatt a 75-ös km-nél lévő M8-as autópálya csomópontban nem lehet le-, és felhajtani sem. Kerülni az M6-os autópályán tovább haladva a 83-as km-nél, a Dunaföldvár-észak csomópontban megfordulva lehet. Az M8-as autópályáról érkezők pedig csak Budapest irányába tudnak az M6-osra ráhajtani, ők pedig a 71-es km-nél Dunaújváros-centrum csomópontban tudnak visszafordulni Pécs irányába.

A 6-os főúton, Dunaszentgyörgynél, a 121-es és a 122-es km között új csomópontot építenek. A fél útpályát lezárták, jelzőlámpa szabályozza a forgalmat. Pécs átkelési szakaszán, a Szekszárd felé vezető oldalon a 196-os km-nél lezárták a külső sávot munkavégzés miatt.

Az 58-as főúton, Pécs-Kertvárosban a 1-es km-nél csatorna építési munkák miatt a belváros felé tartók elől lezárták a külső sávot. Szalánta belterületén, a 12-es és a 15-ös km között csatornáznak. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

Az országos közúthálózaton napközben sokfelé dolgoznak az útpadka és rézsű helyreállításán. A mozgó tereléssel járó lezárásnál fokozott óvatossággal vezessenek. Továbbá figyeljék az előjelzéseket és csak akkor előzzék meg a munkagépeket, ha biztonságosan vissza tudnak sorolni a forgalmi sávjukba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!