Egymásért vagyunk itt!

2023.08.24. 14:40

Tanévnyitót tartanak 11 roma szakkollégium részvételével Pécsett

Az ország roma szakkollégiumai minden év augusztusában a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat (KRSZH) alapítása óta (2011) együtt ünnepli az új tanév kezdetét néhány ünnepélyes nap keretén belül.

Bama.hu

Az idei augusztus sem lehet kivétel ennek a közösségépítő eseménynek a megrendezése alól, ennek okán a hálózat minden szakkollégiuma tiszteletét teszi augusztus 26-27-én Pécsen, a Pécsi Székesegyház különleges falai között, tudniillik idén a rendezvény szervezője a Pécsi Evangélikus Roma Szakkollégium (PERSZE) - olvasható a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat közleményében. 

A KRSZH felépítésének alappilléreihez gyönyörűen párosítható a Pécsi Püspökség mottója, miszerint „Reményt és jövőt adok nektek”: ez a hálózat (KRSZH) pontosan ezeket adja meg a roma származású szakkollégista egyetemi hallgatóknak is, miképpen a pécsi roma szakkollégistáknak a PERSZE. A két napos óriási volumenű rendezvény színterét a roma kultúra, a roma hagyományok megélése és az összetartás fogja jellemezni, azonban fókuszt a hálózat hallgatói élvezhetnek. Minden résztvevő találkozhat a KRSZH működtetőivel, tisztelt egyházi vezetőkkel és neves minisztériumi képviselőkkel is.

A rendezvényen sikeres roma zenei együttesek is fellépnek egy gálaest keretében, többek között: Kanizsa Csillagai, SziRom Szimfonikus Roma Zenekar, Sturcz Noémi – népdalénekesnő.

Bővebb információ a KRSZH-ról és a Pécsi Evangélikus Roma Szakkollégiumról az alábbi linken található.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!